Коя е идеалната възраст за сватба?

Как да разберем готови ли сме за брак?

Има хора, които още от малки чертаят планове за своето бъдеще. Знаят във всеки един момент какво ще правят, на каква възраст ще встъпят в брак, на каква възраст ще имат деца, какво ще правят през целия си живот… Да има и такива хора, но те са една много малка част от обществото. При “обикновените” хора всички тези неща от живота се случват неочаквано и спонтанно. Да решите кога да се ожените е изключително личен избор. Въпреки че има емоционален елемент, има и финансов компонент, който трябва да се вземе предвид, тъй като сливането на вашите финанси с вашата половинка изисква планиране на неща като създаване на домакински бюджет, спестяване за краткосрочни и дългосрочни цели, закупуване на дом и изплащане на индивидуални или съвместни дългове.

Сватбена рокля
Сватбена рокля

Възрастта също може да изиграе важна рокля в процеса на вземане на важното решение. От тук се повдига и въпроса: Коя е идеалната възраст за сватба? Според информация на НСИ през 2022 г. най-голям е процентът на сключените бракове при жените на възраст между 25 и 29 години. Същото се отнася и за мъжете, като там процентите са малко по-високи във възрастовата граница между 30 и 34 години.

Ако трябва да бъдем откровени, няма такава възраст, която да се счита за идеална за сключване на брак. Всичко опира до усещането на човек и начина, по който той гледа на живота.

Сватбена рокля
Сватбена рокля

Според психолозите има постепенно увеличаване на възрастта за първи брак в България. Това се дължи на страха от развод и желанието да се изчака постигането на по-голяма финансова стабилност. Друг фактор е “модерното” съвместно съжителство, променящите се социални норми около приемането на деца извън брака, увеличаването на стремежа към кариера и намаляването на религиозната принадлежност допринасят за потенциални и частични обяснения за забавянето на брака.

Коя е идеалната възраст за сватба?
Коя е идеалната възраст за сватба?

Как да разберете, че сте готови за брак?

Гледали ли сте тези забавни клипчета в социалните мрежи, в които девойката тръгва да облече сватбената рокля и веднага се появяват няколко битови въпроса и тя се отказва? Ами, да така е. Ако една дама не е готова за брак, тя веднага ще се откаже, но когато е наистина влюбена и убедена в решението си, едва ли въпроси от типа “Би ли му прала чорапите цял живот?” или “Искаш ли да му гледаш децата, да работиш и чистиш ?” биха я оплашили. Напротив, когато е сигурна в решението си би вършила всичко това с удоволствие и желание.

В кайна сметка, идеалната възраст за сватба е тази, в която се чувствате готова и уверена, да заявите пред себе си, че това е Вашето бъдеще!

Разгледайте новата колекция сватбени рокли и булчински рокли Висша мода.

Организирайте мечтаната сватба с нас

Коя е идеалната възраст за сватба?
Коя е идеалната възраст за сватба?