Абитуриентски рокли Terani Couture

Какво е необходимо да знаем за дрескода на сватбата и за кого се отнася ще ви разкаже в следващите минути Емилия Куркутиади, собственик на луксозен бутик Алфа Брайдс. Вероятно всеки е чувал термина „дрескод. Когато получите покана за сватба, тогава настава една суматоха, какво да облечете. А, ако вие сте и кумата или майката на булката/ младоженеца, тогава настава голяма драма. Хубаво е, че напоследък, младоженците старателно описват в поканата какъв е дрескода на събитието, но има и такива, които все още не го правят. Тогава се появява проблемът с облеклото на гостите. Какво все пак да облекат?

Какво представлява дрескод на сватбата? Какви официални рокли да изберат най-важните гости на събитието- Майка на булката, майка на младоженеца, кумата?

Когато избира цвета или темата на сватбата всяка булка си мечтае всичко да бъде, така както си го е представяла, още като малко момиче. Това обаче в действителност е трудна задача. Във видеото ще получите ценни съвети, как е добре да сте облечени на сватбата. В роклята на булка е нашата прелестна колега Галя Нейкова.

Във видеото са засегнати няколко основни теми. Те са приложими за 99% от сватбите, така, че е хубаво да се съобразите с тях, когато сте поканени на сватба. Официални рокли – Майка на булката младоженеца, кума.

Официални рокли – Майка на булката, майка на младоженеца

Когато избират официални рокли, майките на младоженците, преди всичко трябва да се съобразят с годините на които са. Наистина звучи ужасно, но една по-млада майка може да си позволи по-феерична рокля. Ако все пак иска да не е център на вниманието е хубаво да се съобрази с роклите, които са предназначени точно за майки. Хубаво е родителите да избягват черния или белия цвят. Когато майките се притесняват за “изпъкнало коремче” или “отпуснати ръце” е хубаво да изберат рокля с корсет. Роклите с корсет, идеално прибират корема, оформят талията и създават невиждан силует. Въпросът с ръцете също се решава лесно. Изберете рокля с ръкави или болеро, което може в по- късните часове на нощта да съблечете. За майката на булката има специална колекция рокли, които са малко по- затворени, но същевременно създават впечатление и комфорт. Препоръчителни цветове за облеклото на майките е: бежаво, бордо, гълъбово синьо, златисто и дори тютюнево зелено. Цветовете трябва да бъдат умерени и не много наситени.

Официални рокли за кума

Кумата е най- важният човек на сватбата, след булката. Изборът на рокля при нея е много важен. Роклята трябва да бъде красива и същевременно да не е предизвикателна или много “разголена”, както казват булките. Хубаво е, когато избира своята рокля, кумата да покани и булката. Тя има най-ясна представа как трябва да изглежда нейната кума. Разбира се, булката трябва да се съобрази и с комфорта на кумата, но най- важното в случая е цвета. Почти забранени за кумската рокля са цветовете – червено, бяло, черно, освен, ако изрично не е упоменато, че това са цветовете на сватбата. Нежните тонове и пъстелните цветове са най- подходящи за роклята на кумата. Тъмно синьото също е цвят, който приляга много добре. Така сте близо до черното, което вталява, но цветът е по- ярък и приемлив за сватба.

За още и други съвети, гледайте видеото, което създадохме за вас, по време на пандемията. Официални рокли – Майка на булката младоженеца, кума.