Училище за булки с участието на Тони Ментел

В тазгодишното издание на Училище за булки с участието на Тони Ментел, бъдещите младоженки получиха подробни съвети при избора им на сватбена рокля. Под ръководството на Тони Ментел именити майстори в грима и прическата подготвиха булчинските визии на дамите, които се включиха в събитието.

Училище за булки с участието на Тони Ментел
Училище за булки с участието на Тони Ментел

Тони Ментел е сред най-известните английски дизайнери. Всяка година консултира близо 70 хиляди булки и създава над 250 модела рокли на година. За първи път пристига в България. За да сбъдне мечтите и на българските момичета в „Училище за булки с участието на Тони Ментел“, събитие организирано от Alfa Brides.

Училище за булки
Училище за булки

Кой е Тони Ментел?

Тони Ментел е роден във Великобритания. Завършил е Кралския колеж по изкуствата в Лондон, а днес продължава да живее и работи в английската столица. Първата си булчинска рокля проектира през 1999-а година, въпреки че в началото на кариерата си е създавал предимно официални облекла. Пристрастен е към детайла и прекрасните тъкани, които работата като дизайнер му позволява да използва. Винаги се е интересувал от булчинското облекло.

Училище за булки с участието на Тони Ментел
Училище за булки с участието на Тони Ментел

“Всяка година проектирам около 250 нови сватбени рокли. Но ако ме питаш колко жени са носили моите образци, тогава главата ми започва да пуши. Трябва да са били милиони! Нямам търпение да се срещна с българските булки. Това е огромен източник на вдъхновение за мен!” – споделя Ментел преди пристигането си в България. Според него, независимо, как изглежда една жена, сватбената рокля трябва да е като рамка за картина. Булката трябва да се довери на предпочитанията си и да ги подчертае. „Когато булката се чувства удобно в това, което носи, тя има зашеметяваща харизма.” – разказва дизайнерът в свое интервю и допълва: „Пътувам по целия свят, посещавам булчински магазини и срещам потенциални клиенти, които ми казват, как искат да изглеждат и да се чувстват, когато се женят. Просто се опитвам да ги слушам и да им помагам да реализират своите мечтани рокли.”

Училище за булки
Училище за булки

В София Тони Ментел, който проектира линиите на “Джъстин Александър” “Signature” и “Lillian West “, ще сподели тайната на перфектната сватбена рокля. Неговият стил при изработката на сватбени рокли се проявява при смесването на чисти линии с класическата конструкция от 50-те години на миналия век. След това добавя специални ръчно изработени детайли. Вдъхновението си Ментел черпи от срещите с булки и техните семейства. Най-често реакцията на шедьоврите, които създава са сълзи на радост.

На въпроса каква рокля трябва да избере булката, Тони Ментел отговаря:

“За мен една булка трябва да облече рокля като същността си. Стремя се към това дамата да изглежда уверена, да бъде щастлива от стила, който е избрала. Не трябва да носи нещо, което я кара да се чувства неудобно, трябва да бъде облечена така, че да си каже:
“О, Господи не съм и вярвала, че мога да изглеждам по този начин.”

Училище за булки
Училище за булки

Бяло, бежово, шампанско, слонова кост, бляскава, дантелена или изчистена, подберете роклята според същността си и се впуснете в едно най-красивите събития на живота си – сватбата. Хванете младоженеца под ръка и се чувствайте като неговата кралица.

Разгледайте новата колекция сватбени рокли и булчински рокли Висша мода.