Кой плаща кръщенето?

Пролетта чука на вратата, а с нея идва и мометът, в който е време да планирате едно неповторимо кръщене за вашето бебе. Сигурна съм, че ще искате най-доброто за вашето мъниче в такъв важен ден от живота му – Кръщенето! Ден, в който ще му бъде дадено името, което ще го съпътства цял живот. Така че, преди да започнете да се изнервяте, помислете какво ще ви е нужно. За да ви помогна написах тази статия, която многократно ще улесни вас и кръстника, който сте избрали. Преди да започнете, се насочете към тема на кръщенето за момче или момиче. След това разгледайте по-долу в статията, какво ще ви бъде необходимо, за да можете да определите примерен бюджет и не на последно място, да знаете кой, какво плаща по време на кръщенето.

Кой плаща кръщенето?
Кой плаща кръщенето? Всичко, което трябва да знаете

За да се избегнат излишни разходи вземете хартия и молив и да започваме! Кой плаща кръщенето?

Важно е да запишете всички неща необходими за кръщенето и след това ги разпределите между вас и кръстника.

Кърпи за кръщене
Кърпи за кръщене

Отговорности на родителите

Разходите за кръщене на родителите са доста големи, но при правилно планиране и организиране ще имате впечатляващо кръщене и същевременно чудесен финансов резултат. Кой плаща кръщенето? Всичко, което трябва да знаете.

Покани

Преди години поканите никога не са влизали в бюджета на кръщенето. Родителите прозвъняваха по телефона всички гости и ги канеха устно. Днес обаче, нещата не стоят така. Времето за организиране на едно кръщене изисква по-дълъг период, а и хората трябва да предвидят, поне месец преди това, че ще бъдат гости на токлова важно събитие. Затова, след като вече знаете темата на кръщенето, е време да поръчате поканите. Поканите са разход на родителите. Модерно е и със специална покана да се покани и Кръстникът/Кръстницата.

Покана за кръщене
Покана за кръщене

Декорацията

След като намерите мястото, където ще се проведе кръщенето и го резервирате, трябва да се погрижите и за неговата украса. Хубаво е да наемете професионалист, който да се справи с тази задача. В противен случай ще се наложи да разчитате на вашето въображение и креативност, като изработите украса за кръщенето. Разходите за украса за кръщене включват масата за пожелания, масата за прием, както и декорацията на зоната за прием. Декорацията се поема от родителите на детето.

Декорация на Кръщене
Декорация на Кръщене
Декорация на Кръщене

Снимките

Фотографът също е част от разходите по кръщенето. Повечето родители изискват този разход да е по-икономичен, но и с перфектен резултат. В крайна сметка, преглътнете цената, всяко хубаво нещо си има и своята стойност. Кой родител не би искал да има тези уникални спомени, запечатани в снимки и видеоклипове от кръщенето на неговото бебче? Разходът се поема от родителите.

Кръщене
Кръщене

Кой прави лакомствата?

Сладкият бар е едно от основните пера в бюджета по време на кръщене. Тортата, близалките, кексчетата, дори куфетите са задължителна част от красиво подредените лакомства. Децата ги обожават. Мога да ви препоръчам страхотна сладкарска фирма, където ще ви изработят всичко до най-малкия детайл. Обещавам да бъде вкусно и здравословно:). Ако обаче, не искате да влагате средства в това, то тук е моментът да покажете сладкарските си възможности. Аз, лично, не бих го направила в толкова важен момент от живота на детето ми, но това не означава, че вие не може да опитате. Като се замисля, мога например, да омеся питката. За вас, мами, които решите да се справите сами с предизвикателството, мога да дам едно предложение за уникален минибар, на който да поставите чаши, пълни с маршмелоу и близалки. Става цветно и забавно за всички. Този разход също се поема от родителите.

Кръщене
Кръщене
Бонбониери за кръщене
Бонбониери за кръщене

Кой плаща украсата за кръщене в църквата?

В “Кой плаща кръщенето? Всичко, което трябва да знаете”, съм засегнала и темата за църквата. Тук има много противоречиви мнения. Украсата на църквата може да бъде отговорност и на родителите, и на кръстниците. Затова е добре да се разберете още от началото, за да няма недоразумения, които могат да развалят духовния празник на детето.

Декорация на Кръщене
Декорация на Кръщене

Подарък за кръстник

Подаръкът за кръстника е нещо, което трябва да включите в разходите за кръщенето. Изберете нещо, което мислите, че ще му хареса или дори го попитайте какво иска за подарък. Това ще ви спести доста изгубено време в обикаляне и ненужни разходи. На много от кръщенетата, на които съм присъствала подаръкът към Кръстника е бил красива икона или скъпа писалка. По принцип е хубаво подаръкът към Кръстника или Кръстницата да бъде предмет, който да остане за спомен от красивия празник.

Как се прави Кръщене
Как се прави Кръщене

Задължения на кума/кумата

Задълженията на Кръстника са също толкова обширни, колкото и тези на родителите. В следващите редове ще прочетете всичко необходимо, което Кръстникът трябва да плати или закупи. Важно условие е да има връзка между двете страни, защото всички аксесоари трябва да бъдат съобразени с цялата визия на Кръщенето. Най-правилната процедура за перфектно кръщене е майката да избере комплекта, а Кръстникът да го плати. Така всички ще бъдат доволни и щастливи.

Кутия за кръщенета

Основно Кръстницата или Кръстникът са тези, които купуват кръщелната кутия, както и за кръщелните дрехи на детето. Много бъдещи кръстници се чудят, каква трябва да бъде кутията или чантата на Кръщелника и кои от аксесоарите на бебето да бъдат поставени там. Съветът ни е – изберете голяма кутия или чанта, за да сложите вътре всички аксесоари и дрешки, необходими за ритуала. Хубаво е, да се посъветвате с родителите за дизайна и темата на кръщенето, за да изберете нещо, което в бъдеще може да им послужи като мини скрин или като декорация на стаята. Украсата е нужно да бъде съчетана с темата на цялото кръщене. Дрехите са задължително светли, дори бели. Рокличките на момиченцата трябва да са бели, а момченцата да са облечени с бяла риза, защото бялото символизира чистотата и блясъка на душата на кръстения. Също така, новопокръстените облечени в бяло са като ангелите на възкресението на Христос.

Кутия за кръщене
Кутия за кръщене
Чанта за кръщене
Чанта за кръщене
Рокля за кръщене
Рокля за кръщене

Кръстчета за закичване

Напоследък мода при кръщенетата са кръстчетата за закичване на гостите. Те са красив елемент, който показва, че даден човек е част от вашия семеен празник. Приема се като вид свидетелство. Кръстчетата се раздават на гостите и така се обявят за “свидетели” на кръщенето. Може да решите да ги направите и сами – При нас ще откриете разнообразни материали, с които да направите чудеса! Кръстчетата се поемат от Кръстника. Подаръците за гостите от родителите.

Подаръци за гости на кръщене
Подаръци за гости на кръщене

Свещ за кръщене – Ламбада

Един от основните елементи, които купува Кръстника е свещта за кръщене. Тя трябва да бъде голяма и красива, тя прави празника запомнящ се и още по-тържествен. Това е свещ тип Ламбада за Кръщелника, предназначена специално за кръщенето. Пали на всеки рожден ден на детето, до навършването на 12 години и се носи в църквата по време на първото му причастие в неделята, след кръщенето. Ламбадата е основният подарък от Кръстниците към Кръщелника. Тя символизира светлината и пътя на детето до Христос.

Заедно със свещта, в църквата се изискват шише за олио, кърпа, кутийка за косичка и сапун.

Луксозените комплекти за кръщене съдържат всичко необходимо за църковния ритуал, както и допълнителни аксесоари за кръщелника. Всеки комплект, който поръчате при нас се изработва персонално за Вас. Има възможност цветовете да бъдат съобразени с Вашите предпочитания.

Луксозен комплект за кръщене
Луксозен комплект за кръщене
Луксозен комплект за кръщене
Луксозен комплект за кръщене
Луксозен комплект за кръщене
Луксозен комплект за кръщене

Кръщелен кръст

Важен елемент за извършването на тайнството е кръстът на детето. Това също принадлежи към задълженията на кръстника и е нужно да го изберете с цялата си енергия, тъй като вашият кръщелник ще го има за цял живот. Кръстът, подарен от кръстниците по време на кръщенето и осветен в Църквата, е знак и печат на Християнската вяра. Той символизира влизането на детето в един нов Свят – Християнския живот и докосването му до Христос.

Кутия за кръщене
Кутия за кръщене

Ритуалът в църквата

Тук отново възниква въпросът какво плаща Кръстникът в църквата. Както споменах по-горе, това е свързано както с родителите, така и с кръстниците. Въпреки това, е прието ритуалът по кръщаването да се поеме от Кръстника.

Декорация на Кръщене
Декорация на Кръщене

Подарък на майката на детето

Някои кръстници обичат да правят подарък на майката на детето. Затова реших да го напиша към разходите, които поема Кръстникът.

Пожелавам ви един весел и запомнящ се празник – Кръщенето на вашето дете!

Свещ за кръщене
Свещ за кръщене
Свещ за кръщене
Свещ за кръщене

Разгледайте новата колекция сватбени рокли и булчински рокли Висша мода.